Za pekač 30x20cm:
SESTAVINE
BISKVIT:
- 3 jajca
- 150g eritritola
- 30g stopljenega masla
- 150g pšenične moke
- 10g pecilnega praška
- vanilijeva aroma
BELA KREMA:
- 1200g lahkega kremnega sira
- 50g eritritola
- 3 jajca
- 2 žlici pšenične moke
- limonin sok
KIVI KREMA:
- 10 kivijev
- 3 vanilijevi praški mešani v 1dl vode
- 1dl vode
- 20g eritritola
POSTOPEK
Biskvit pripravimo iz ločenih jajc, katerih beljake napol stepemo ter jim dodamo polovico eritritola, nato pa jih stepemo do konca. Rumenjake stepemo z drugo polovico. Dodamo vanilijo ter stopljeno maslo. V njih vsujemo moko ter pecilni in zmešamo, na koncu dodamo še sneg beljakov. Pečemo 15min na 180 stopinj. Biskvit je takrat skoraj pečen, vendar ne popolnoma. Nanj vlujemo kremo, ki jo naredimo tako, da premešamo vse potrebne sestavine. Pečemo še 30 minut. Pecivo naj se ogladi. Na koncu se lotimo priprave kivijeme kreme. Kivije z vodo spasiramo ter zavremo. V vrelo maso dodamo prašek za puding, ki smo ga razmešali z 1dl vode. Ob stalnem mešanju kuhamo do gostega kakšne pol minute in prelijemo preko oglajenega peciva. Ko se ohladi je čvrsto, a kremasto.
Dober tek!
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.