Sestavine za 7 večjih, puhastih mafinov:
- 140g brezglutenske moke
- 40g mandljeve moke
- 50g eritritola
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke konjak moke
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 jajce
- 75g masla, sobna temperatura
- 70ml rastlinskega mleka po izbiri
- 70g grškega jogurta po izbiri
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 1,5 čajne žličke soka iztisnjene limone
- 85g bio kapljice iz temne čokolade Torras
Postopek:
Pečico segrejte na 190 stopinj in prestavite rešetko na sredino.
V posodi zmešajte moko, mandljevo moko, eritritol, pecilni prašek, sodo bikarbono, konjak moko in sol. Dodajte maslo, narezano na kocke in premešajte z ročnim mešalnikom, da nastane krušnim drobtinam podobna tekstura.
V ločeni posodi zmešajte mleko, jogurt, jajce, vanilijo in sok iztisnjene limone. Mokre sestavine dodajte k suhim in mešajte tako dolgo, da nastane gosto testo brez grudic. Na koncu na rahlo vmešajte še kapljice iz temne čokolade.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in ga napolnite do vrha! Po želji posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite v ogreti pečici 17-18 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Mafine vzemite iz pečice, pustite v pekaču še 3-5 minut da se ohladi, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje, kjer se bodo do konca ohladili.
Hranilne vrednosti na en mafin:
247 kalorij
23,6 ogljikovih hidratov
14,1 maščob
5,2 proteinov
Avtorica recepta in fotografij: Nina S. Zorčič
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.