Recept:
Biskvit:
- 60g stopljenega kokosovega olja
- 170g (ali 1 velika bučka) naribane in odcejene bučke
- 120g brezglutenske moke
- 50g mandljeve moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke soda bikarbone
- 1 čajna žlička indijskega trpotca
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 srednji jajci
- 3 jedilne žlice mandljevega mleka ali vode
- 105g medu ali javorjevega sirupa
- 1 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
- 50g bio kapljic temne čokolade Torras.si
Postopek:
Kokosovo olje stopite na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici.
Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
1 veliko bučko operite (po želji olupite) in naribajte. Naribano bučko dobro ožemite in odcedite, da izpusti kar se da vode. Odmerite 170g naribane in odcejene bučke in jo postavite na stran.
V veliki posodi zmešajte brezglutensko in mandljevo moko, pecilni prašek, soda bikarbono, indijski trpotec, sol in cimet.
V ločeni posodi z železno metlico zmešajte jajca,mleko, med in vaniljevo aromo. Dodajte naribano bučko in s pomočjo silikonske lopatice dobro premešajte.
Mokre sestavine dodajte k suhim in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
Pekač, premera 22 cm, obložite s papirjem za peko in vanj prelijte pripravljeno zmes. Po želji dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite v prej ogreti pečici 40 minut.
Hranilne vrednosti:
Na kos:
- 172 kcal
- 20g OH
- 10g M
- 4g P
Avtorica recepta in fotografij: Nina S. Zorčič
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.