Rahli, puhasti in polni presenečenj. Tiramisu Cupcakes je sestavljen iz puhastega biskvita, ki se kar stopi v ustih. Polnjen s kar 3 različnimi kremami, ki bodo razvajale vaše burbončice. V sredici se skriva bogata kavna krema, za katero poskrbi čokolada s kavo znamke Torras. Po vrhu pa še sočna tiramisu in kakavova krema. Kakor da bi jedili tiramisu tortico, samo boljše in brez dodanih sladkorjev!
Recept:
Sestavine za 8 cupcakesov:
Biskvit:
- 100g brezglutenske moke
- 30g mandljeve moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 30g eritritola ali sladila po izbiri
- ščep soli
- 50g masla, sobna temperatura, narezano na kocke
- 50g mleka po izbiri
- 40g tekočega jogurta
- 1 srednje jajce
- 1/2 čajne žličke kis
- 1/2 čajne žličke instant kave v zrncih
Postopek:
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V posodi zmešajte brezglutensko in mandljevo moko, sol, eritritol, sodo bikarbono ter pecilni prašek. Premešajte in dodajte maslo, narezano na majhne kocke.
Z rokami ali s pomočjo ročnega mešalnika maslo vmešajte v zmes, da nastanejo krušnim drobtinam podobni delci masla in moke.
V ločeni posodi zmešajte mleko, jogurt, jajce, kavo in kis.
Mokre sestavine dodajte k suhim in vse skupaj dobro premešajte.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen s peki papirjem in pecite 18-20 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite, da se ohladijo in pripravite kavno kremo za nadev.
Kavni nadev:
- 50g temne čokolade s kavo znamke Torras
- 50g light mascarpone sira
Postopek:
V loncu na nižjem ognju segrevajte čokolado, dokler se popolnoma ne raztopi. Ko je čokolada stopljena, pustite, da se ohladi.
Ohlajeni čokoladi dodajte mascarpone sir in premešajte.
Iz ohlajenih cupcakesov izdolbite manjše luknje na sredini, ter vanjo nadevajte kavno kremo.
Na koncu pripravite še tiramisu kremo.
Tiramisu krema:
- 200g lahkega mascarpone sira
- 40g eritritola v prahu (lahko zmeljete navaden eritritol)
- 2 čajni žlički skuhane in ohlajene kave
- 1 čajna žlička ruma (opcijsko)
- 2 čajni žlički bio manj mastnega kakava v prahu znamke Torras
Mascarpone, eritritol, kavo in rum zmešajte in poskusite. Po želji dodajte še eritritola ali kave.
Zmes razdelite na dva enaka dela.
V en del dodajte še kakav, drug del pa pustite, takšen kot je.
Cupcakese s pomočjo seta za pipetiranje najprej okrasite s klasično kremo, nato pa še kakavovo, posujte s kakavom, okrasite s kavnimi zrni ali kosi čokolade in postrezite!
Avtorica recepta in fotografij: Nina S. Zorčič
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.