Testo:
- 300g brezglutenske moke
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 jedilni žlički eritritola ali sladila po želji
- 1/2 čajne žličke soli
- 60g kokosovega olja (sobna temperatura)
- 11 jedilnih žlic mrzle vode (dodajajte postopoma)
Nadev:
- Greenfood bio sadni namaz iz marelic: http://torras.si/product/bio-sadni-namaz-marelica/
Premaz:
- 1 srednje veliko jajce
- 1 jedilna žlica vode
Posip:
rjavi sladkor ali sladilo po želji
Postopek:
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V posodi zmešajte brezglutensko moko, cimet, sladkor ali sladilo in sol. Dodajte kokosovo olje in mešajte, dokler ne nastanejo grudice v velikosti grahkov.
Začnite dodajati vodo, postopoma, po eno žlico, vmes pa mešajte. Vodo dodajajte tako dolgo, da nastane gosta zmes, ki jo je možno oblikovati. Zmes ne sme razpadati, prav tako pa ne sme biti lepljiva. V kolikor je zmes presuha dodajajte po žlicah vodo. V kolikor je zmes premokra, dodajte še eno jedilno žlico moke in spet premešajte. Zmes prestavite na rahlo pomokano površino in razvaljajte.
Iz zmesi izrežite kroge in jih postavite na pekač, obložen s peki papirjem.
Na polovico izrezanih krogov odmerite 1 čajno žličko marelične marmelade. Prekrijte z drugim krogom in robove stisnite skupaj s pomočjo vilic. Na vrhu izrežite 4 ravne črte, kot vidno na fotografiji.
Oblikovane pite premažite z mešanico jajca in jedilne žlice vode ter po želji posujte s sladkorjem ali sladilom po želji.
Postavite v pečico in pecite 25 minut oz. tako dolgo, da so robovi zlato obarvani.
Pustite na pekaču, dokler se ne ohladijo, nato postrezite.
Kalorije na pito:
- 95 kcal
- 15,6 OH
- 3,5 M
- 0.8 P
Avtorica recepta in fotografij: Nina S. Zorčič
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.