Poznate tiste mlečne rezine Kinder Milchschnitte? Ki jih reklamirajo kot oh in sploh zdrav prigrizek za otroke? No, tu je verzija BREZ sladkorja in BREZ glutena, super okusna! Primerno tudi za diabetike.
Sestavine za 7-8 rezin v originalni velikosti
Biskvit:
- 4 jajca
- 60 g naravnega sladila (npr. eritritol , eritritol s stevijo, ksilitol…)
- 65 g mandljeve moke
- 20 g TORRAS BIO temnega kakava v prahu
- 1/2 zavitka vinskega kamna (ali pecilni prašek)
- 1/2 stroka vanilije ali aroma vanilije
- 2-3 jedilne žlice mineralne vode
Krema:
- 230 ml sladke polnomastne smetane
- 100 g sirnega namaza (npr. ABC, Philadelfija, Hofer…)
- 40 g naravnega sladila (npr. eritritol , eritritol s stevijo, ksilitol…)
- 1/2 stroka vanilije ali aroma vanilije
- 1/2 paketka Želatine fix
Testo pripravimo tako, da jajca ločimo, naredimo sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom, dodamo suhe sestavine, mineralno vodo in na koncu vmešamo sneg. Mešamo toliko časa, da nastane gladka masa, ki jo namažemo na peki papir na velik pekač, vendar ne od roba do roba, nekje 2/3 pekača od pečice. Pečemo 8-10 min na 180 (biskvit mora biti kar čvrst). Ko je pečeno in ohlajeno, obrnemo biskvit kontra na drug peki papir ali podlago in ga nežno odlepimo od spodnjega peki papirja. Biskvit prerežemo na dva enakovredna dela.
Kremo pripravimo tako da stepemo smetano s sladilom in vanilijo, dodamo želatino fix in sirni namaz ter zmiksamo toliko, da se lepo premeša in strdi.
Kremo enakomerno namažemo na en del biskvita, pokrijemo z drugim in damo za nekaj časa v hladilnik da se okusi prepojijo. Najboljše so drugi dan. Biskvit zaščitim s plastično folijo, da se ne izsuši v hladilniku. Najboljše so dobro ohlajene!
Dober tek!
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.