Sestavine za 1 porcijo:
- 40g ploščic iz bele čokolade znamke Torras
- 200ml navadnega ali rastlinskega mleka oz. napitka po izbiri
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1/4 čajne žličke vaniljeve arome
- 2 čajni žlički indijskega trpotca (lahko dodate kakšno žličko več, če želite bolj gosto vročo čokolado)
Postopek:
V majhnem loncu na srednjem ognju segrejte mleko, čokolado in cimet. Mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi in poveže z mlekom v enotno tekočino.
Nato dodajte cimet in vaniljo ter premešajte. Dodajte še indijski trpotec (ta se uporablja za gostitev) in dobro premešajte, da ni grudic. Vročo čokolado pustite na srednjem ognju še kakšno minuto, ob stalnem mešanju pa preverjajte gostoto in, po želji, dodajte še eno čajno žličko trpotca, za bolj gosto teksturo.
Prelijte v pripravljeno skodelico, posujte s cimetom in dodajte kakšno čokoladno ploščico.
Postrezite takoj in uživajte v čokoladi, dokler je še topla!
Hranilne vrednosti:
205 kcal
14,8 maščob
23,6 OH
2,4 proteinov
Avtorica recepta in fotografij: Nina S. Zorčič
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.