Ameriške ”cookije” s koščki čokolade verjetno vsi poznamo. Na žalost so polni sladkorja in bele moke. Tule pa je recept za popolne LCHF piškote s čokolado in praženimi lešniki, ki so rahli in dišeči in po okusu popolnoma nič ne zaostajajo za ameriškimi cookiji. Le da so popolnoma brez dodanega sladkorja, glutena, žitnih mok in škroba. Primerni so tudi za diabetike.
SESTAVINE (za cca 30-35 piškotov):
- 160 g masla
- 55 g naravnega sladila (npr: eritritol, eritritol s stevijo, ksilitol …)
- 2 jajci
- 120 g razmaščene mandljeve moke
- 1 velika žlica razmaščene fino mlete kokosove moke
- 50 g grobo mlete kokosove moke
- 2 žlički vinskega kamna (pecilni prašek)
- Vsebina vanilijevega stroka ali naravna aroma vanilije
- 150 g Torras čokoladnih ploščic s stevijo (nasekljane)
- 60 g nasekljanih praženih lešnikov
Zmehčano maslo (narežemo na kocke) in sladilo zmiksamo v gladko puhasto maso (miksamo par minut). Dodamo jajci, postrgan strok vanilije oz. vanilijevo aromo ter mandljevo moko, razmaščeno kokosovo moko, vinski kamen ter grobo mleto kokosovo moko.
Zmešamo v gladko maso. Na koncu dodamo še nasekljane Torras čokoladne ploščice s stevijo in nasekljane pražene lešnike. Premešamo in z žlico (ali z žlico za sladoled) oblikujemo kupčke mase, ki jih odlagamo na pekač obložen s peki papirjem. Kupčke sploščimo z roko ali vilicami. Pečemo na 180 stopinj cca 10-12 minut. Ko jih vzamemo iz pečice morajo biti še mehki.
Dober tek!
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.