Za cca 24 rogljičkov:
SESTAVINE
TESTO:
- sveže vlečeno testo
- 1 rumenjak
NADEV:
- 100g Torras bio temne čokolade
- malce stopljenega masla
POSIP:
- sezam
POSTOPEK
Preden se lotimo priprave rogljičkov naj bo vlečeno testo, pa čeprav tisto kupljeno, že nekaj časa izven zamrzovalnika, da ga bomo lažje oblikovali. Tega odstranimo iz embalaže ter ga na večji deski razgrnemo. Prerežemo ga na polovico, nato pa na cik-cak vzorce, da dobimo dolge enakokrake trikotnike. S stopljenim maslom namažemo rob testa in na sredino položimo košček čokolade. Testo dobro zavijemo in zatesnimo robove, premažemo z rumenjakom ter posujemo z malce sezama. Rogljičke pečemo po navodilih iz embalaže in sicer približno 30 minut pri 200 stopinjah.
Dober tek!
Leave a reply
Za objavo komentarja se morate prijaviti.