To pecivo vsi poznamo. Biskvit, čokolada kokos. Simpl in dobro!
Spodaj je recept, ki pa ni klasičen. Gre za izpeljanko brez glutena, dodanega sladkorja in brez žitnih mok. Popolnoma primerno za diabetike, LCHF/KETO navdušence in vse, ki zaradi takih in drugačnih razlogov ne smejo uživati glutena.
Biskvit:
- 6 jajc
- 6 jedilnih žlic razmaščene mandljeve moke
- 6 jedilnih žlic eritritola s stevijo
- 2 jedilni žlici grškega jogurta
- 1 zavitek vinskega kamna (pecilni prašek)
- ½ stroka vanilije ali vanilijeva aroma
Obliv:
- 200 g temne čokolade s stevijo Torras
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 paket (250 g) ribanega kokosa (grobe kokosove moke)
POSTOPEK
Jajca ločimo. Najprej stepemo sneg in nato posebej še rumenjake s sladilom in vanilijo. Dodamo mandljevo moko s pecilnim in jogurt. Nežno vmešamo sneg.
Maso vlijemo v manjši pravokotni pekač (cca 30 x 25 cm), ki ga obložimo s peki papirjem.
Pečemo cca 25-30 minut na 180 stopinj-odvisno od pečice in debeline testa. Proti koncu preverimo z zobotrebcem – če je suh je biskvit pečen.
Ohladimo in narežemo na poljubno velike kocke.
Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. V ločeno posodo nalijemo vodo, zavremo, na to posodo postavimo skledo (ki se ne sme dotikati vode) in počasi stopimo čokolado. Dodamo lahko žlico kokosovega olja, da je čokolada bolj redka in se lepše obliva.
Kokos natresemo na krožnik – ne vsega naenkrat, ker se hitro napacka s čokolado in potem kocke ne bodo lepe – dodajamo ga sproti.
Biskvitne kocke z vilicami pomakamo v čokolado in jih povaljamo v kokosu.
Pecivo je najboljše, ko malo odstoji, da se čokolada in biskvit lepo povežeta.
Prijetno peko!
Komentiraj
Za objavo komentarja se morate prijaviti.